Michiel Vandevelde & 431 [BE]

Precarious Pavilions #2 – The New Local

09.10 – 13.10.2018

Met zijn Precarious Pavilions reist Michiel Vandevelde langs vier steden. In elke stad bouwt hij met een andere artiest aan een paviljoen, telkens rond de vraag: ‘Hoe gaan we om met ruimte en architectuur in deze onstabiele wereld?’. Kan het idee van ‘precarity’ (onzekerheid) nieuwe perspectieven bieden op onze levensstijl en inspireren om die te herdenken in deze eeuw gekenmerkt door klimatologische, economische, culturele en andere crisissen?

Voor zijn tweede paviljoen in Brussel landt choreograaf Michiel Vandevelde samen met het collectief 431 van architecten Wouter De Raeve en Lietje Bauwens op het Muntplein, een historisch significante plek die nu vooral het terrein uitmaakt van passanten, shoppers en grote events. Samen bouwen ze het paviljoen dat er nu al staat uit tot een laboratorium. Met een reeks debatten, lezingen, workshops, performances en films onderzoekt Precarious Pavilions #2 – The New Local hoe we ons op een lokaal én concreet niveau kunnen verhouden tot globale fenomenen, ecologische vraagstukken en technologische evoluties.

Kijk verder

Michiel Vandevelde

Lamakh

dans

Lamakh
Lamakh

productie

do 04.04 - vr 05.04.19

Kan dans een tool zijn om de toekomst te verbeelden? Kun je met choreografie sciencefiction maken? Aan de hand van de abstracte tekeningen van Valery Pavlovich Lamakh creëert Kaaitheater artist-in-residence Michiel Vandevelde een bevreemdende choreografie die je een glimp van een mogelijke toekomst biedt. Of die toekomst er utopisch of dystopisch uitziet, hangt af van hoe je ernaar kijkt.

The Political Party

Alternative Election Show

debat

Alternative Election Show
Alternative Election Show

productie

di 30.04.19

Aan de vooravond van de Europese en Federale verkiezingen organiseert The Political Party in samenwerking met het Kaaitheater een alternatieve verkiezingsshow. Kom mee ageren op deze intense dag gevuld met debatten, lezingen, workshops en performances.