Marijs Boulogne [Brussels]

Pas maar al gerot

Pas maar al gerot
Pas maar al gerot

24.02 – 25.02.2006

Forensisch theater

Marijs Boulogne is een jonge theatermaakster die in 2002 aan het RITS te Brussel afstudeerde met Endless Medication, een project dat ze samen met Manah Depauw speelde. Deze vrolijk-perverse, blasfemische  voorstelling over het meisje Rosa dat, in onbevlekte ontvangenis, weldra de kleinzoon van God zal baren werd meteen uitgenodigd op het Kunstenfestival 2003 en dat zelfde jaar ook geselecteerd voor Het Theaterfestival. 

In het voorbije jaar werkte Marijs Boulogne in verschillende etappes en toonmomenten aan een merkwaardig project, Excavation Pregnancy, dat nu in de Kaaitheaterstudio's zijn eindstadium bereikt onder de titel Pas maar al gerot. In de loop van de voorbije maanden heeft Marijs met veel liefde en verbeelding, met grote handvaardigheid en met een grote medische kennis een dode baby gehaakt/geborduurd. Forensische chirurgen aan wie ze haar kindje toonde, stonden verbaasd over de wetenschappelijke accuraatheid waarmee zij elk detail heeft weergegeven. In de voorstelling wordt op de baby endoscopisch onderzocht door de videaste Julia Clever en gaat Marijs Boulogne vooral in op het verrottingsproces waardoor het lijkje stilaan wordt aangetast.


broderie & texte Marijs Boulogne
image & vidéo Julia Clever
musique Jim Denley
dramaturgie Veerle Herremans
production Marijs Boulogne
en collaboration avec Stuk, Beursschouwburg, Nieuwpoorttheater, TIME-festival, kc nOna & Mechelen 2005 vzw

 

 est une série de programmes que nous réalisons à court terme. Cela nous permet d’attraper au vol des offres inattendues et intéressantes. Vous aussi, vous pouvez les attraper au vol grâce au passe gratuit Shortcuts, qui vous est offert à l’achat d’un billet pour l’un des spectacles de la série. Faites-le oblitérer à chacune de vos visites. Quatre spectacles Shortcuts vous donnent droit à un billet gratuit pour le cinquième.