Jan Lauwers & Needcompany [BE]

Needlapb 19

Needlapb 19
Needlapb 19

23.06.2012

Needcompany bestaat 25 jaar, hoera! De groep werd in 1986 opgericht door theatermaker en beeldend kunstenaar Jan Lauwers en choreografe Grace Ellen Barkey en is sinds jaar en dag een van onze internationale topensembles. Needcompany is ondertussen meer dan een gezelschap, het is een huis dat ook het werk van ‘associated artists’ MaisonDahlBonnema en Ohno Cooporation produceert. Needcompany heeft zijn verjaardag gevierd met liefst drie wereldcreaties: De kunst der vermakelijkheid (première bij het Burgtheater in Wenen, stond begin dit seizoen in het Kaaitheater), Analysis – The Whole Song van MaisonDahlBonnema (was in december te zien in de Kaaistudio’s) en Marktplaats 76 (première september 2012 op de Ruhrtriënnale in Bochum, volgend seizoen in het Kaaitheater).
  
Elk jaar biedt Needcompany de fans een blik in de keuken: in de roemruchte Needlapbs kan u proeven van ‘werk in ontwikkeling’, wanneer het werkproces nog vloeibaar en dynamisch is, nog niet gestold tot een definitieve vorm. In 2011 schreef Jan Lauwers de theatertekst Marketplace 76, waarvan u in Needlapb 19 een lezing krijgt.


with Grace Ellen Barkey, Anneke Bonnema, Hans Petter Dahl, Benoît Gob, Julien Faure, Yumiko Funaya, Catherine Travelletti, Sung-Im Her, Romy Louise Lauwers, Emmanuel Schwartz, Maarten Seghers, Jan Lauwers, Elke Janssens | technical direction Luc Galle | support  Vlaamse overheid