Einat Tuchman

Marché Bildy Markt

Marché Bildy Markt
Marché Bildy Markt

27.08 – 17.12.2022

Sinds maart 2022 nodigt Einat Tuchman je elke laatste zaterdag van de maand uit op de Marché Bildy Markt in de Molenbeekse Gare Maritime op de terreinen van Tour&Taxis. Deze nieuwe lokale markt is een ontmoetingsplek, waar je samen vormgeeft aan een duurzamere toekomst. Workshops, interactieve performances en concerten brengen verhalen en ervaringen samen rond lokale economie in verschillende culturen. 

Op de Marché Bildy Markt kan je lokaal en anders consumeren: je koopt er producten gemaakt door inwoners van Molenbeek en Laken aan democratische prijzen en met een hart voor recyclage en zero waste. Hapjes en drankjes zijn verkrijgbaar in het praatcafé! 

• Kunstenares Einat Tuchman woont en werkt sinds enkele jaren in de Molenbeekse Maritime buurt. Nadat ze er een aantal buurtprojecten ontwikkelde, voelde ze de nood om een groter kader op te zetten om verschillende projecten, lokale initiatieven en organisaties samen te brengen. Tijdens WoWmen!20 presenteerde ze Other Enter in het Molenbeekse buurthuis Espacetous, en tekende ze ook voor Orla Barry’s monoloog Spin, Spin, Scheherazade.  


artistic coordination Einat Tuchman | artists Juan Cizmar, Martha Balthazar, Azahara Ubera Biedma, Gosie Vervloessem | coproduction Kaaitheater