deufert&plischke [DE]

Just in Time (Letters to Dance)

27.04.2019

De voorbije drie jaar hebben Kattrin Deufert en Thomas Plischke duizenden ‘Letters to Dance’ verzameld. In Berlijn, Tel Aviv, New York, Düsseldorf en Los Angeles bezochten ze scholen, bejaardenhuizen, bibliotheken, cafés, universiteiten, buurthuizen, jeugdbewegingen en publieke pleinen – op zoek naar gesprekspartners om het te hebben over… dans. Gesprekken met jong en oud, regenbooggewijs, fit en niet zo fit, over de meest uiteenlopende dansstijlen. Van urban over ballroom en ballet, tot volksdans en hedendaagse dans. Op het eind volgde steeds dezelfde twee vragen: “Wil je met de hand een brief aan ‘de dans’ schrijven en wil je jouw favoriete dansbeweging beschrijven of schetsen?”. Een selectie van die brieven verscheen ondertussen in boekvorm en een volledig online archief is in de maak.

Naar aanleiding van Dag van de Dans 2019 komen deufert&plischke naar Brussel om ook hier drie weken lang ‘Letters to Dance’ te verzamelen. Als afsluiter van het project nodigen ze iedereen ten dans op een heus Bal Populaire. De lokaal verzamelde favoriete dansbewegingen vormen de basis voor een gezamenlijke choreografie. Maar er zal ook live muziek zijn, onverwachte dansdemonstraties en live gebrachte ‘Letters to Dance’ van enkele grote namen uit de Brusselse dansscène.


concept deufert&plischke 
| with TBC | in co-production with Goethe-Institut | funded by TANZFONDS ERBE – an initiative by the German Federal Cultural Foundation