Suze Milius/House Crying Yellow Tears [NL/BE]

HUIS

HUIS
HUIS

11.11 – 26.11.2017

‘Het eten staat in de koelkast. Het is soep. Je hoeft het alleen maar even op te warmen.’

Een nieuwe thuis

Stel je voor dat je voor één moment even iemand anders mag zijn. In HUIS word je uitgenodigd op een onbekende locatie. Door de onverwachte situaties waarin je terechtkomt, kun je niet langer als toeschouwer vanaf de zijlijn blijven toekijken: er is geen plek om je te verschuilen. Zonder enige dwang maar op volstrekt natuurlijke, haast surrealistische wijze word je onderdeel van een nieuwe ‘thuis’. Hou je klaar voor een individuele ervaring die nog lang zal nazinderen!

• De Nederlandse Suze Milius focust in haar werk op het intermenselijk gedrag in al zijn onhandigheden en ongemak. Ze creëert kleurrijke universums waarin ze haar liefde voor absurde humor weet te combineren met een gestileerde esthetiek. Samen met Stefan Jakiela vormt ze het Brusselse kunstenhuis House Crying Yellow Tears. HUIS is hun derde voorstelling.

‘Je gaat iets beleven waar je nog heel wat feestjes mee vooruit kunt’
– Theaterkrant ★★★★

’Zonder enige dwang was ik thuis op een voor mij vreemde plek. Zelden ben ik zo overvallen door een situatie – ook omdat er geen ander publiek was. Deze ervaring is in mijn geheugen gegrift.’
– Een bezoeker over HUIS


concept, direction Suze Milius | production leader Jose Schuringa | production House Crying Yellow Tears vzw | co-production Kaaitheater | graphical design Team Thursday | made possible by VGC Brussel | thanks to Lana Willems (Kaaitheater)

Kijk verder

Doe met je gezin mee aan een bijzonder theaterproject!

Doe met je gezin mee aan een bijzonder theaterproject!
Doe met je gezin mee aan een bijzonder theaterproject!

artikel

do 22.06.17

Op 10 november 2017 gaat de locatievoorstelling HUIS van Suze Milius van start in Brussel, en jij kunt daar deel van uitmaken. Wij zijn op zoek naar tweeoudergezinnen met 3 of meer kinderen in de leeftijd van 9-14 jaar die willen meespelen! Jullie ontvangen elke keer een nieuwe gast die voor even een plaats heeft in jullie gezin.