Michiel Vandevelde [BE]

Ends of worlds

Ends of worlds
Ends of worlds

04.04 – 05.04.2019

Kun je iets over de toekomst zeggen, al kijkend doorheen de lens van wat voorbij is? Choreograaf Michiel Vandevelde onderzoekt het verleden van de westerse moderne en hedendaagse dans, via sleutelfiguren zoals Isadora Duncan en Anna Halprin. In hun choreografieën ziet hij codes en tekens die de toekomst infiltreren. Welke ideologische restanten kun je erin waarnemen, en zouden die de mensheid kunnen overleven?

Het jaar is 2300. De lichamen van de dansers zijn gereproduceerde homo sapiens. De scène: een historische reconstructie. De dans: een evocatie van een voorbije ruimtetijd-constructie. In vijf speculatieve delen over het verleden, vanuit de toekomst, komt het heden onvermijdelijk aan bod. Choreografie wordt zo een vorm van science-fiction. Tijdens deze reis doorheen de tijd, krijgt dans niet alleen verkeerde representaties en weergaves, ook rampen nemen een plek in.

• Artist-in-residence Michiel Vandevelde – afgestudeerd aan PARTS en actief als choreograaf en curator bij Extra City – liet zich de voorbije jaren opmerken met een vierluik rond re-appropriatie waarin populaire dansmotieven transformeren naar iets nieuws. Drie voorstellingen daaruit stonden in het Kaaitheaterprogramma: Antithesis, Our times en Andrade.


choreography Michiel Vandevelde | with Jara Vlaeminckx, Bryana Fritz, a.o. | costume Lila John | dramaturgy Esther Severi | technique Tom Bruwier | production Disagree. vzw | co-production Kaaitheater, PACT Zollverein, Buda, Pianofabriek | residency Kaaitheater, Stuk – House for Dance, Image and Sound, deSingel , PACT Zollverein, Buda, Pianofabriek | management Klein Verzet vzw

Kijk verder

Michiel Vandevelde & 431

Precarious Pavilions #2 – The New Local

Precarious Pavilions #2 – The New Local
Precarious Pavilions #2 – The New Local

productie

wo 10.10 - za 13.10.18

Met zijn Precarious Pavilions reist Kaaitheater artist-in-residence Michiel Vandevelde langs vier steden. In elke stad bouwt hij met een andere artiest aan een paviljoen, telkens rond de vraag: ‘Hoe gaan we om met ruimte en architectuur in deze onstabiele wereld?’. Voor zijn tweede paviljoen in Brussel landt choreograaf Michiel Vandevelde samen met het collectief 431 op het Muntplein.

The Political Party

Alternative Election Show

debat

Alternative Election Show
Alternative Election Show

productie

di 30.04.19

Aan de vooravond van de Europese en Federale verkiezingen organiseert The Political Party in samenwerking met het Kaaitheater een alternatieve verkiezingsshow. Kom mee ageren op deze intense dag gevuld met debatten, lezingen, workshops en performances.