Michiel Vandevelde [BE]

Ends of worlds

Ends of worlds
Ends of worlds

04.04 – 05.04.2019

Kan dans een tool zijn om de toekomst te verbeelden? Kun je met choreografie sciencefiction maken? Michiel Vandevelde wil deze vragen beantwoorden aan de hand van de abstracte tekeningen van Valery Pavlovich Lamakh (1925-1978). Deze Oekraïense kunstenaar werkte 30 jaar lang aan een kosmologische mythologie – zijn Boek van Schema’s – waarmee hij onderzoekt welke kennis we uit licht kunnen halen. Volgens Lamakh ‘benaderen de schema’s elkaar oneindig. Ze schijnen en vervagen, terwijl ze de onuitsprekelijkheid van de wereld tot uiting brengen’. Met Lamakhs beeldmateriaal als startpunt creëert Vandevelde een bevreemdende choreografie die je een glimp van een mogelijke toekomst biedt. Of die toekomst er utopisch of dystopisch uitziet, hangt af van hoe je ernaar kijkt.

• Artist-in-residence Michiel Vandevelde – afgestudeerd aan PARTS en actief als choreograaf en curator bij Extra City – liet zich de voorbije jaren opmerken met een vierluik rond re-appropriatie waarin populaire dansmotieven transformeren naar iets nieuws. Drie voorstellingen daaruit stonden in het Kaaitheaterprogramma: Antithesis, Our times en Andrade.


choreography Michiel Vandevelde | with Jara Vlaeminckx, Bryana Fritz, a.o. | costume Lila John | dramaturgy Esther Severi | technique Tom Bruwier | production Disagree. vzw | co-production Kaaitheater, PACT Zollverein, Buda, Pianofabriek | residency Kaaitheater, Stuk – House for Dance, Image and Sound, deSingel , PACT Zollverein, Buda, Pianofabriek | management Klein Verzet vzw

Kijk verder

Michiel Vandevelde & 431

Precarious Pavilions #2 – The New Local

Precarious Pavilions #2 – The New Local
Precarious Pavilions #2 – The New Local

productie

wo 10.10 - za 13.10.18

Met zijn Precarious Pavilions reist Kaaitheater artist-in-residence Michiel Vandevelde langs vier steden. In elke stad bouwt hij met een andere artiest aan een paviljoen, telkens rond de vraag: ‘Hoe gaan we om met ruimte en architectuur in deze onstabiele wereld?’. Voor zijn tweede paviljoen in Brussel landt choreograaf Michiel Vandevelde samen met het collectief 431 op het Muntplein.

The Political Party

Alternative Election Show

debat

Alternative Election Show
Alternative Election Show

productie

di 30.04.19

Aan de vooravond van de Europese en Federale verkiezingen organiseert The Political Party in samenwerking met het Kaaitheater een alternatieve verkiezingsshow. Kom mee ageren op deze intense dag gevuld met debatten, lezingen, workshops en performances.