Marijs Boulogne & Manah Depauw [Brussels]

Endless Medication

Endless Medication
Endless Medication

18.11.2006

In 2002 creëerden twee jonge theatermaaksters, de Vlaamse Marijs Boulogne en de Franstalige Manah Depauw, hun voorstelling Endless Medication. Ze was meteen goed voor een selectie in Het Theaterfestival 2003.

Endless Medication vertelt het verhaal van Rosa, een meisje dat niet kan wenen, dat door de JezusChristusmachine zwanger gemaakt wordt en weldra vanuit haar darmkanaal Gods kleinzoon zal baren… De voorstelling werd gerealiseerd met de ‘armoedig’-inventieve middelen van het ‘kermistheater’: de manier waarop wordt omgegaan met de theatertrukendoos en -codes is kinderlijk, lucide en tegelijkertijd pervers. De ongedwongen vanzelfsprekendheid waarop de beide meisjes obsceniteit en geweld hanteren, leidt in Endless Medication vanwege het onderwerp – de conceptie en geboorte van de kleinzoon van God – tot een vorm van religieus gekleurde pornografie. Deze twee meisjes zijn echter niet zo zeer geïnteresseerd in de borsten en de buik van de vrouw, maar wel in de kut en de darmen, de stront, de menstruatie en alle mogelijke andere lichaamssappen…


written, directed & performed by Marijs Boulogne & Manah Depauw
production vzw Buelens Paulina (Brussels), 2002


 est une série de programmes que nous réalisons à court terme. Cela nous permet d’attraper au vol des offres inattendues et intéressantes.