ma di wo do vr za zo
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
 

Day Program

colloquium
08.12.2015

Hoe moet dat met ons eten?

Duurzaam inkopen als sleutel voor duurzame voedingsketens. We tonen inspirerende cases en praten met supermarkten, voedingsbedrijven en boeren.

16u00 - Voeding in de toekomst
Verwachtingen van een jonge boer (Sam Magnus, Groene Kring) en een jonge consument (Sabien Windels, Generation T - The Shift)

16u10 - Hoe maak je duurzaam inkopen waar in de praktijk?
Gert Engelen (Vredeseilanden)

16u30 - Inspirerende cases
Special Fruit (Karel Bolckmans, Business Development Director)
Verbond van Belgische Tuinbouwveilingen (Philippe Appeltans, Algemeen Secretaris)
Colruyt (Tony De Bock, Directeur productpromotie, aankoop groenten en fruit)
Ardo (Bernard Haspeslagh, CEO)
Ferrero
ICA (Scandinavische supermarktketen) o.v.

Tussen de cases door gaan we in gesprek met onder andere Hendrik Vandamme (Voorzitter ABS), Guido Vanherpe (Voorzitter duurzaamheidsgroep FEVIA), Lily Deforce (Directeur Fairtrade Belgium) en Nicolas Bonnetot (Fresh Food Director Carrefour Belgium). Ann De Bie modereert het gesprek. En u kan ook meediscussiëren.

18u15 - The way forward

18u25 - Slot
Guy Gypens (Kaaitheater)

Jan De Smet bezingt tussendoor Belgische groenten en exotisch fruit.

 

The discussions will be mainly in Dutch, with translation into English. Les discussions seront principalement en néerlandais, avec traduction en français.