Meg Stuart/Damaged Goods & Jompet Kuswidananto [US/DE/BE, ID]

Celestial Sorrow

Celestial Sorrow
Celestial Sorrow

18.01 – 24.01.2018

Onbekend terrein

Op uitnodiging van het EUROPALIA INDONESIA festival, wagen Meg Stuart en beeldend kunstenaar Jompet Kuswidananto zich aan een artistieke ontdekkingstocht doorheen collectieve herinneringen en fictieve trauma’s. Imaginaire en onzichtbare ruimtes – en de stemmen die ze tot leven wekken – vormen slechts enkele van de vertrekpunten voor een avontuurlijk onderzoek op onbekend terrein.

Voor Celestial Sorrow werken Stuart en Kuswidananto samen met performers Claire Vivianne Sobottke, Gaëtan Rusquet en Jule Flierl, geluidskunstenaar Mieko Suzuki, muzikant Ikbal Simamora Lubys, lichtontwerper Jan Maertens, kostuumontwerper Jean-Paul Lespagnard, en dramaturg Jeroen Versteele. 


production Damaged Goods | co-production EUROPALIA INDONESIA

Kijk verder

Eko Supriyanto

Salt

dans

Salt
Salt

productie

do 19.10.17

Als nieuwe stem binnen het hedendaagse Indonesische danslandschap onderzoekt Eko Supriyanto de relatie tussen zijn Javaanse culturele erfgoed en het ritme van de onderwaterwereld – een wereld zonder zwaartekracht waar een ander perspectief mogelijk wordt. Hij put uit zijn klassieke dansopleiding, zijn duikervaringen en de Javaanse landbouwtraditie van het kerven in de grond.

Stephen O'Malley & Wukir Suryadi

Showcase: Carte Blanche to Gisèle Vienne

performance muziek

Showcase: Carte Blanche to Gisèle Vienne
Showcase: Carte Blanche to Gisèle Vienne

productie

wo 17.01.18

Samen met Sunn 0)))-stichter Stephen O’Malley trok Gisèle Vienne naar Java en Bali om zich onder te dompelen in een magische wereld van performatieve rituelen. Hun ontmoeting met muzikant Wukir Suryadi, stichter van de band Senyawa, resoneerde lang na. Tijdens deze avond nemen ze je op dat avontuur en de gedeelde muzikale filosofie die bloot kwam te liggen.

Meg Stuart / Damaged Goods & EIRA

BLESSED

dans

BLESSED
BLESSED

productie

vr 01.06 - za 02.06.18

Een man beweegt voorzichtig tussen kartonnen decorstukken. Alles lijkt vredig in dit gestileerde paradijs, tot een plotse regenbui escaleert tot een vernietigende stortvloed. Een decennium na de première van BLESSED blijft Francisco Camacho zich vastklampen aan een wereld die al lang in puin ligt.