Eleanor Bauer [US/BE]

BAUER HOUR #13 – Being Robert Plutchik

BAUER HOUR #13 – Being Robert Plutchik
BAUER HOUR #13 – Being Robert Plutchik

31.03.2015

In Being Robert Plutchik krijgt u het resultaat te zien van een vierweekse workshop met Eleanor Bauer en een groep masterstudenten Drama en alumni van het KASK. Deze voorstelling heeft hetzelfde vertrekpunt als Meyoucycle (me-you-cycle), het volgende project van Eleanor Bauer dat in het Kaaitheater in première gaat in de zomer van 2016, in samenwerking met het Ictus contemporary music ensemble. De voorstelling en de workshop zijn een deconstructie en een reconstructie van het musicalgenre: het gebruikt dezelfde elementen van een musical, maar het kadert in een collectieve zoektocht naar een performatieve vorm, formaat en mogelijkheden.

Het onderzoek en de voorstelling zijn georganiseerd rond het 'Plutchik Emotion Circumplex', een model dat in 1980 werd uitgevonden door psycholoog Robert Plutchik om menselijke gevoelens te analyseren. Being Robert Plutchik kijkt naar een spectrum van menselijke emoties door een experimentele en analytische bril van het hedendaagse sociale leven. Hoe kunnen emoties vandaag de dag gedeeld en geuit worden, onder invloed van de effecten van o.a. technologie en sociale media?


Direction Eleanor Bauer | Created with and performed by Mourad Baaiz, Linde Carrijn, Seppe Decubber, Lieselotte De Keyzer, Anjana Dierckx, Mathilde Strijdonk, Yuri Van Der Hoven | Thanks to Sandra Liaklev Andersen, Chris Peck, KASK / Hogent