Manuela Infante

About the things we know we will never know — A Series of More-Than-Human Encounters

About the things we know we will never know
About the things we know we will never know

14.10.2023

Sinds haar kindertijd deelt Manuela Infante een eindeloze nieuwsgierigheid naar het onbekende met haar vader. Toch ontplooiden vader en dochter die nieuwsgierigheid op totaal verschillende manieren: Manuela als kunstenares, haar vader als astronoom. Zolang ze zich kan herinneren voerde Manuela lange gesprekken met hem over donkere materie en de oorsprong van het heelal, maar er was altijd één begrip dat terugkwam: de Horizon. 

De Horizon markeert de grens tussen wat kenbaar is en wat nooit gekend kan worden. Net als bij de zeehorizon kan je proberen deze na te jagen, maar zal de horizon zich steeds verder verwijderen, waardoor er altijd een schaduw is; een plek waar menselijke kennis nooit bij kan komen. Dat grensgebied bestaat niet alleen daarbuiten aan het eind van ons blikveld, maar ook hierbinnen, in ons lichaam, onze psyche, onze biografie en onze geschiedenis. Things we know we will never know kijkt naar de Horizon als een zich uitstrekkende, veranderende grens en onderzoekt de verbinding tussen 'het onbekende daarbuiten' en 'het onbekende hierbinnen'. Het wordt een avond om te spreken over de dingen waarvan we weten dat we ze nooit zullen weten.  

Manuela Infante Güell is een Chileense theatermaker, dramaturg, scenario-schrijver en muzikant met internationale uitstraling. Ze is gekend voor haar theatrale ensceneringen van hedendaagse theoretische vraagstukken en maakt werk dat zich op de grens bevindt tussen muziek, theater en filosofie. In 2021 presenteerden Kaaitheater en KVS samen haar voorstelling How to turn to stone. In de herfst van 2023 staat de première van haar nieuwste voorstelling Horizon (een Kaaitheater-coproductie) in KVS. 


presented by Kaaitheater x VUB Crosstalks x KVS

support by ACT & Creative Europe Programma of the European Union

There's more

Maarten vanden Eynde, Femke Herregraven & Georges Senga

Charging Myths

conversations

Charging Myths
Charging Myths
Online
wo 29.03.23

Als onderdeel van het programma rond de tentoonstelling Charging Myths, verdiepen kunstenaars Femke Herregraven, George Senga en Maarten Vanden Eynde (collectief On-Trade-Off), zich in de technologische, sociale en mythische dimensies van mondiale mijnbouw als deel van hun onderzoek naar lithiumwinning in Congo.

Amanda Piña, Paz Rojo & Victoria Pérez Royo

Less-than-human

conversations

Less-than-human
Less-than-human
Online
vr 05.05.23

Het decentraliseren van de klassiek-westerse condition humaine is de common ground in de uiteenlopende (artistieke) praktijken van kunstenaars en onderzoekers Amanda Piña, Paz Rojo, and Victoria Pérez Royo. In plaats van nog meer eigenschappen toe te schrijven aan mens-zijn gaan ze moedig op zoek naar het het minder-dan-menselijke, het less-than-human

Chiara Bersani & Giulia Traversi

Everybody is in need of care

conversations

Everybody is in need of care
Everybody is in need of care
Online
wo 07.06.23

Kunstenaar Chiara Bersani en curator en producent Giulia Traversi werken al bijna tien jaar samen. Een groot deel van hun tijd brachten ze door met care work op basis van wederzijdse afhankelijkheid. Aan de hand van méér-dan-menselijke en intersectionele feministische opvattingen rond zorg zullen Chiara en Giulia een discussie op gang brengen over de vele vragen die hun gezamenlijke care work heeft opgeroepen.