Mette Ingvartsen + Eleanor Bauer [DK/BE + US/BE]

50/50 & ELEANOR!

50/50 & ELEANOR!
50/50 & ELEANOR!

18.12.2012

Mette Ingvartsen herneemt 50/50, een productie uit 2004. In 50/50 zoekt zij naar een extreme en spectaculaire fysieke expressie. Ze bewerkt de strikt gecodeerde bewegingstaal van b.v. een rockconcert, een opera of een circusact, tot die een vervormde expressiviteit krijgen.

Met haar debuut ELEANOR! maakte Eleanor Bauer een vrolijk en (zelf)kritisch schotschrift over artiesten die integer hun werk willen doen maar tegelijk moeten vechten om erkenning en geld op de rekening. De kunstenaar leert zichzelf te verkopen, zelfpromotie wordt een kunstwerk op zich. Portret van de kunstenaar als ‘postfordistische’ kunsthoer!

Bauer studeerde nog aan PARTS toen ELEANOR! in januari 2005 in première ging in het Danspace Project van St. Mark’s Church in New York.  Het ironisch-kritisch stukje danstheater toerde uitgebreid in Europa, op uitnodiging van de International Young Maker's Marathon van de festivals Bâtard en IT.

 

 


RESIDENTS' WEEK
In 2013-2016 zijn vier kunstenaars in residentie bij het Kaaitheater: Kris Verdonck, Mette Ingvartsen, Eleanor Bauer en Ivo Dimchev. In de voorbije jaren kwamen zij met erg sterk werk voor de dag. Bovendien hebben ze alle vier de wil uitgesproken om werk voor het grote podium te maken. We willen hen graag steunen in deze ontwikkeling naar de grote zaal. In december stellen onze vier residenten een aantal bijzondere producties voor.
Lees meer >

 

 


50/50 choreography, performance Mette Ingvartsen | music Deep Purple, Leoncavallo, Cornelius | sound design  Peter Lenaerts | thanks to Podewil (Berlin), PARTS (Brussels), Hannah Sophie Hohlfeld, Mårten Spångberg & Bojana Cvejić

ELEANOR! by Eleanor Bauer  | text adapted with permission from Portrait of the Artist as a Worker by Dieter Lesage

There's more

Eleanor Bauer

Eleanor Bauer
Eleanor Bauer

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2013-2016

Mette Ingvartsen

Mette Ingvartsen
Mette Ingvartsen

artiest

Kaaitheater artist-in-residence 2013-2016